Plněné kuřecí řízky s cibulí, sýrem a jogurtem
Přísady:
Na 4 porce potřebujete:
- 3 kuřecí prsa
- 1 malou cibuli
- asi 70 g slaniny
- snítku rozmarýnu
- provensálské koření
- bílý jogurt
- 3 plátky goudy
Na trojobal:
- hladkou mouku
- vejce
- strouhanku
Na smažení Ceres Soft
Postup přípravy:
„Inu, dietou bych provensálské řízky nenazvala, i když normy té výkrmné jistě splňují. Ale když my je máme tak rádi! :) Do bílého jogurtu vmíchejte polévkovou lžíci provensálského koření, malou lžičku soli a nasekaný rozmarýn. Prokrojte prso, aby se dalo otevřít jako noviny, žádnou kapsu do něj kutat nemusíte. Vnitřek natřete jogurtovou směsí a nechte chvilku odležet. Zatím na pánvičce s troškou oleje osmažte cibuli pokrájenou na kolečka a plátky slaniny. Odstavte. Prso z vnějších stran posolte a dovnitř vložte plátek slaniny, plátek goudy a poklaďte smaženou cibulkou. Řízek zavřete a obalte v trojobalu. Do pánve rozpuste Ceres Soft, kterým rozhodně nešetřete. Do rozpáleného tuku vložte řízky a na mírném plameni je smažte z obou stran asi 10 minut. Podávejte klasicky s bramborem, bramborovou kaší… Jak chcete!“