Plněné kuřecí řízky s cibulí, sýrem a jogurtem

Přísady:

Na 4 porce potřebujete:

  • 3 kuřecí prsa
  • 1 malou cibuli
  • asi 70 g slaniny
  • snítku rozmarýnu
  • provensálské koření
  • bílý jogurt
  • 3 plátky goudy

Na trojobal:

  • hladkou mouku
  • vejce
  • strouhanku

Na smažení Ceres Soft

Postup přípravy:

„Inu, dietou bych provensálské řízky nenazvala, i když normy té výkrmné jistě splňují. Ale když my je máme tak rádi! :­) Do bílého jogurtu vmíchejte polévkovou lžíci provensálského koření, malou lžičku soli a nasekaný rozmarýn. Prokrojte prso, aby se dalo otevřít jako noviny, žádnou kapsu do něj kutat nemusíte. Vnitřek natřete jogurtovou směsí a nechte chvilku odležet. Zatím na pánvičce s troškou oleje osmažte cibuli pokrájenou na kolečka a plátky slaniny. Odstavte. Prso z vnějších stran posolte a dovnitř vložte plátek slaniny, plátek goudy a poklaďte smaženou cibulkou. Řízek zavřete a obalte v trojobalu. Do pánve rozpuste Ceres Soft, kterým rozhodně nešetřete. Do rozpáleného tuku vložte řízky a na mírném plameni je smažte z obou stran asi 10 minut. Podávejte klasicky s bramborem, bramborovou kaší… Jak chcete!“

Rostlinný tuk Ceres Soft
Foto: Mona 
Martinů - Plněný řízek Jany N. je lahodná kalorická bomba
Zpět na recepty