Mini řízečky v rozmarýnovém trojobalu s chilli omáčkou
Přísady:
Na 2 porce potřebujete:
- 2 kuřecí prsní řízky nebo 2 plátky krkovice
- 1 vejce
- 2 lžíce hladké mouky a 1/2 hrnku strouhanky na trojobal
- 1 lžíci nasekaného rozmarýnu, 2 lžíce sezamového semínka
- sůl, pepř, sladkou papriku
- Ceres Soft na smažení
Na omáčku si nachystejte:
- 1 větší cibuli
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 červenou papriku
- podle chuti a síly 1–2 chilli papričky
Postup přípravy:
„Různé varianty mini řízečků dělala moje mamka, když měla přijít velká návštěva. Pokud tedy čekáte rodinnou sešlost, určitě se vám bude hodit tato moje rozmarýnová varianta s chilli. Nejdřív si připravte omáčku. Nasekanou cibuli orestujte na olivovém oleji. Když začíná zlátnout, přidejte jemně nakrájenou chilli papričku a na kousky nakrájenou papriku a vše ještě chvilku restujte. Omáčku pak zalijte asi 3 dl vody a vařte tak dlouho, až paprika úplně změkne a směs krásně zhoustne. Nakonec vše projeďte ponorným mixérem, a je hotovo. Omáčku nechte vychladnout a připravte si řízky.
Kuřecí řízky naklepejte pěstí, v případě krkovice použijte paličku na maso. Plátky masa nakrájejte na malé kousky (zhruba ‚dvojhubky´) a z obou stran je posypejte solí, pepřem a sladkou paprikou. Strouhanku – ideálně domácí z celozrnného pečiva – smíchejte se sezamovým semínkem a rozmarýnem. Všechny řízečky postupně obalte v hladké mouce, vajíčku a ochucené strouhance a rovnou je vkládejte do rozpáleného Ceres Softu, kde je usmažte z obou stran dozlatova. Hotové řízečky osušte papírovými ubrousky od přebytečného oleje a podávejte je s chilli omáčkou, ve které se řízečky máčejí.“