Řízky ze sójového masa

Přísady:

Na 3 porce potřebujete:

  • sáček sójových plátků
  • kostku zeleninového bujonu
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • Ceres Soft na smažení
  • ingredience na trojobal – hladkou mouku, vajíčko a strouhanku

Postup přípravy:

„Tyto řízečky dělám manželovi vždy na Vánoce, neboť je vegetarián. Podle návodu si připravte zeleninový bujon a uvařte v něm plátky masa (asi 10 minut). Poté je slijte, po zchladnutí z nich vymačkejte přebytečnou vodu a potřete z jedné strany sójovou omáčkou. Nechte je minimálně hodinu, nejlépe ale přes noc v uzavřené nádobě uležet, a poté je obalte v klasickém trojobalu. Řízečky osmažte na rozehřátém Ceres Softu z obou stran dozlatova. Plátky masa samozřejmě můžete ochutit dle vlastní fantazie, je možné přidat mletou papriku, kari, chilli atd.“

Rostlinný tuk Ceres Soft
Řízky ze sójového masa - Foto: Mona 
Martinů
Zpět na recepty