Řízky ze sójového masa
Přísady:
Na 3 porce potřebujete:
- sáček sójových plátků
- kostku zeleninového bujonu
- 2 lžíce sójové omáčky
- Ceres Soft na smažení
- ingredience na trojobal – hladkou mouku, vajíčko a strouhanku
Postup přípravy:
„Tyto řízečky dělám manželovi vždy na Vánoce, neboť je vegetarián. Podle návodu si připravte zeleninový bujon a uvařte v něm plátky masa (asi 10 minut). Poté je slijte, po zchladnutí z nich vymačkejte přebytečnou vodu a potřete z jedné strany sójovou omáčkou. Nechte je minimálně hodinu, nejlépe ale přes noc v uzavřené nádobě uležet, a poté je obalte v klasickém trojobalu. Řízečky osmažte na rozehřátém Ceres Softu z obou stran dozlatova. Plátky masa samozřejmě můžete ochutit dle vlastní fantazie, je možné přidat mletou papriku, kari, chilli atd.“