Mini řízečky v rozmarýnovém trojobalu s chilli omáčkou

Přísady:

Na 2 porce potřebujete:

  • 2 kuřecí prsní řízky nebo 2 plátky krkovice
  • 1 vejce
  • 2 lžíce hladké mouky a 1/2 hrnku strouhanky na trojobal
  • 1 lžíci nasekaného rozmarýnu, 2 lžíce sezamového semínka
  • sůl, pepř, sladkou papriku
  • Ceres Soft na smažení

Na omáčku si nachystejte:

  • 1 větší cibuli
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 červenou papriku
  • podle chuti a síly 1–2 chilli papričky

Postup přípravy:

„Různé varianty mini řízečků dělala moje mamka, když měla přijít velká návštěva. Pokud tedy čekáte rodinnou sešlost, určitě se vám bude hodit tato moje rozmarýnová varianta s chilli. Nejdřív si připravte omáčku. Nasekanou cibuli orestujte na olivovém oleji. Když začíná zlátnout, přidejte jemně nakrájenou chilli papričku a na kousky nakrájenou papriku a vše ještě chvilku restujte. Omáčku pak zalijte asi 3 dl vody a vařte tak dlouho, až paprika úplně změkne a směs krásně zhoustne. Nakonec vše projeďte ponorným mixérem, a je hotovo. Omáčku nechte vychladnout a připravte si řízky.

Kuřecí řízky naklepejte pěstí, v případě krkovice použijte paličku na maso. Plátky masa nakrájejte na malé kousky (zhruba ‚dvojhubky´) a z obou stran je posypejte solí, pepřem a sladkou paprikou. Strouhanku – ideálně domácí z celozrnného pečiva – smíchejte se sezamovým semínkem a rozmarýnem. Všechny řízečky postupně obalte v hladké mouce, vajíčku a ochucené strouhance a rovnou je vkládejte do rozpáleného Ceres Softu, kde je usmažte z obou stran dozlatova. Hotové řízečky osušte papírovými ubrousky od přebytečného oleje a podávejte je s chilli omáčkou, ve které se řízečky máčejí.“

Rostlinný tuk Ceres Soft
Řízečky v trojobalu se sezamem a rozmarýnem doplňovala chilli omáčka - Foto: Mona  Martinů
Zpět na recepty